Kurs og opplæring i planlegging og design av glassfasader

Planlegging og design av fasader er viktig for å oppnå et godt bygg med høy funksjonalitet og bærekraft. Schüco Fasadeskole tilbyr en rekke muligheter for kompetanseheving gjennom skreddersydde teoretiske og praktiske kurs, frokostseminar, events og digitale verktøy.

Det er viktig med god planlegging i byggeprosessen, spesielt når det kommer til fasadedesign. Fasaden fungerer som en barriere mellom inneklima og utemiljøet, og kan også være med på å gi bygget et unikt uttrykk. Det blir stadig høyere krav til funksjonaliteten og utformingen av fasader, blant annet med tanke på bærekraft, isolasjon og digitalisering. Siden bygg står for en stor del av energiforbruket i Norge, er det viktig å planlegge, prosjektere og montere fasader på en riktig måte.

Dører og åpningsbare vinduer er en viktig del av fasaden, og god kunnskap om alle elementer og deres muligheter og begrensninger er nødvendig for å skape et godt bygg. Gode bygg skaper ikke seg selv. Det krever innsats fra håndverkere, ingeniører, arkitekter og andre involverte for å oppnå dette. Schüco har derfor etablert et kurstilbud, Schüco Fasadeskole, for å dele sin kunnskap om planlegging, design og montering av bærekraftige og funksjonelle byggfasader.

 

Skreddersydde kurs for arkitekter, entreprenører og byggtekniske rådgivere

Våre kompetente medarbeidere skreddersyr kurs etter ditt behov! Kursene kan holdes i egen virksomhet eller i Schücos lokaler. Velg mellom ulike temaer som fasadedesign, fasadens bygningsfysikk, muligheter med folde- og skyvedørsløsninger, materialer aluminium og stål, bærekraft, brannklassifiserte konstruksjoner og ulike typer sikkerhet.

Schüco Fasadeskole er helt gratis!

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg for tilpasset kurs.

Lurer du ellers på noe kan du sende oss en epost til: fasadeskolen@schueco.com

schuco-fasadeskole-logo

 

Schüco Fasadeskole

 
 

Frokostseminar

Som et ledd i å dele vår kunnskap om fasader med tilhørende vinduer og dører tilbyr vi skreddersydde frokostseminar som holdes i Schücos lokaler i Oslo, hos arkitektenes og produsentenes kontor eller i eksterne arrangementslokaler. Schüco Fasadeskole kommer dit hvor kunnskap og faglig diskusjon og utveksling er ønsket. Som f. eks. i Ålesund hvor Schücos rådgivere inviterte arkitekter inn i Brosundet hotellet til et skreddersydd frokostseminar.

 

 

 

Fasadeprat med Schüco

Tre av våre medarbeidere har en samtale om temaer rundt glassfasader. Bli kjent med Thomas Aasen, bygningsingeniør og prosjektrådgiver, Håkon Eggestad, teknisk ansvarlig og Jardar Kirsti Nordeng, sivilingeniør og prosjektrådgiver. I disse fire videoen belyser de temaene:

  1. Hva er en glassfasade
  2. Hvilke typer påhengsfasader finnes det?
  3. Hva er fordelen ved en elementfasade?
  4. Når trenger jeg dobbelfasade?

 

1. Fasadeprat med Schüco - Hva er en glassfasade?

Fasader som bygningens ytterhud har mange funksjoner. Thomas Aasen, Håkon Eggestad og Jardar Kilsti Nordeng fra Schüco Norge tok en diskusjon om Schücos systemtankegang som løser fasadens utfordringer med tanke på u-verdier, dagslysfaktorer og mye mer. De ulike systemene på markedet gir muligheter til kreativ og funksjonell bruk – noen ganger også utover de maksimale ytelsene som krever individuelle spesialløsninger.

Les også vår grunnleggende guide til glassfasader.

 

 

2. Fasadeprat med Schüco - Hvilke typer påhengsfasader finnes det?

Vi har flere typer fasader. Den tradisjonelle fasaden som kappes ferdig på verkstedet og bygges sammen på byggeplassen og i motsetning elementfasaden som består av ferdige elementer. Håkon, Thomas og Jardar stiller bl. a. spørsmålet om design styrer over funksjonen av en bygning. Fordi til sist handler det jo om å realisere arkitektenes idéer og visjoner. Hvordan skal arkitekten prosjektere en påhengsfasade? Hvordan håndtere drenering og tilslutningsdetaljer? Og får man samme effekten av kontinuerlige glassflater med vindusbånd?

 

 

3.  Fasadeprat med Schüco - Hva er fordelen ved en elementfasade?

Det er en økt etterspørsel etter elementfasader. Mye på grunn av større bygg med repeterende elementer og fordelen av å kunne bygge det meste ferdig inne på verkstedet under trygge og kontrollerte forhold. Montasjen på byggeplasser kan ofte være utfordrende med tanke på trang plass og vanskelig fremkommelighet. Her kan elementfasaden være en god løsning. Hva er fordelen med denne fasadetypen og hvilke ulemper finnes? Jardar, Håkon og Thomas anbefaler tidlig kontakt og samarbeid mellom hovedentreprenør, arkitekt og fasadeentreprenør.

 

 

4.  Fasadeprat med Schüco - Når trenger jeg dobbelfasade?

Innenfor begrepet «dobbelfasade» finnes det en hel skog av løsninger, fra det helt enkle til svært avanserte løsninger. Hensikten med dobbelfasade er gjerne naturlig ventilasjon, sikkerhet, reduksjon av støy og trekk med mer. Håkon, Jardar og Thomas oppsummerer.

 

 

Ønsker du å snakke med oss om et prosjekt?

Det kan lønne seg å involvere en prosjektrådgiver i en tidlig fase i ditt prosjekt! Våre prosjektrådgivere er tilgjengelige for deg når du trenger det. Vi tilbyr kostnadsfri rådgivning som kan bidra til godt samspill mellom ulike materialer og produkter for å få til optimale løsninger for bærekraft.

Avtal et møte med en prosjektrådgiver