Glassfasader og trematerialer rendering

Hva er en glassfasade?

Oppdatert: 8. august, 2022
Publisert: 8. mars, 2019

Store glassflater i fasaden skaper kontakt med verden utenfor og bidrar til å redusere skillet mellom ute og inne. Strukturer av aluminium eller stål utgjør fleksible rammeverk med lang levetid for prefabrikkerte elementer eller individuell oppbygning på stedet.

Med god planlegging vil prefabrikkerte enheter også være egnet for gjenbruk i nye sammenhenger.

Glasset bringer dagslys inn i bygningen, reduserer behovet for kunstig belysning og utgjør en kilde til velvære. Dagslyset leverer energi som riktig utnyttet gir et positivt bidrag til regnskapet, men som i motsatt fall ender som et energisluk.

Fasaden beskytter mot energitap, den beskytter mot regn og vind og den kan «puste» via vinduer og luker som samspiller med mekanisk ventilasjon etter behov. En kontinuerlig produktutvikling bidrar til at grensene stadig utvides for formater og design samtidig som ytelsene forbedres.

Utover standard ytterhuds-funksjoner kan fasaden sikre mot brann og sørge for ulike typer mekanisk sikkerhet som innbrudd, skudd eller eksplosjon uten at det ytre uttrykket avviker fra normal-versjonene.

Fasadesystemene er bygget opp rundt grunnleggende bygningsfysikalske funksjoner. Disse ivaretas selv om det foretas prosjektspesifikke endringer av designet. Glassfasader som ved første øyekast fremstår som like kan bygge på høyst ulike byggemetoder, som påhengsfasade, elementfasade, vindusbånd og dobbelfasade.

Les hele artikkelen «Grunnleggende kunnskap om glassfasader» her

New call-to-action

AKTUELT
Skipet i Bergen - innovasjon i trearkitektur og 3D-modellering
Skipet i Bergen er et imponerende eksempel på hvordan moderne trearkitektur kan kombineres med avansert 3D-modellering.
Glassarkitektur med integrert sikkerhet
Glasspartier i bygninger har behov for sikring. En skiller på personsikkerhet og trygghet mot innbrudd, skudd og eksplosjon.
Familieboligen som bryter med og beriker det tradisjonelle
På Reppe i Trondheim knyttet en arkitekt sammen gamlehuset og et nytt tilbygg på en kreativ og iøyenfallende måte.
En eventyrskog i byen - bli med inn i H.C. Andersens spennende verden
Inspirert av H.C. Andersens eventyr «Fyrtøyet» skapte den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma en helt ny verden på 5 600 kvadratmeter.