mann med skjegg og briller ser på en dataskjerm

Prosjektarbeid fra hjemmekontoret

Oppdatert: 13. mars, 2022
Publisert: 28. april, 2020

Mange av oss har allerede jobbet hjemmefra i mer enn en måned, og så langt med positive erfaringer. Vi konstaterer at faggrupper innen design, rådgivning og salg i byggenæringen kan ta med seg kontoret «hvor som helst» og utføre oppgavene like effektivt som i et kontorfellesskap.

Behov for å kunne diskutere problemstillinger med kolleger eller gjennomføre viktig møtevirksomhet har bidratt til økt bruk av digitale hjelpemidler som allerede finnes tilgjengelige og som situasjonen gir oss et påskudd for å bli mer fortrolige med.

Byggeplassen lar seg ikke på samme måte drifte fra pc-skjermen, men gjennom praktiske tilpasninger drives igangsatte prosjekter fremover, om enn i noe langsommere tempo. Kontrakter signeres digitalt og teknologi som allerede over tid har utgjort en del av hverdagen på byggeplassen bidrar til at dette er mulig.

 

Avtal et digitalt møte med oss

 

Vi i Schüco Norge som driver med teknisk rådgivning har i måneden som har gått siden restriksjonene ble innført hatt travle dager. Med telefon, e-post og ulike varianter av video-møter forløper hverdagen tilnærmet normalt og uten at den spesielle situasjonen vi befinner oss i har lagt noen demper på arbeidsmengden.

Kanskje vil vi, også etter at dagliglivet normaliseres, ha høstet erfaring som bidrar til at den digitale virkeligheten vi etterstreber endrer våre inngrodde tanker rundt jobbrelatert reise- og møtevirksomhet og nødvendige dager på en fast kontorplass. En sosial ramme rundt arbeidet og fysiske møter vil også i fremtiden være viktige og nødvendige for de fleste av oss, men erfaringene vi gjør nå kan lære oss å utnytte ulike muligheter mer fleksibelt.

Test-skjermbilde

I vår rolle som rådgivere erfarer vi at ett til to fysiske møter pr. år kan utgjøre et godt grunnlag for videre kommunikasjon pr. telefon og e-post.

Vi bidrar like gjerne i prosjektets tidlige fase for å belyse alternative løsninger og kostnadskonsekvenser av ulike design-alternativer som under detaljprosjekteringen når fasadens endelige utforming er mer eller mindre fastlagt. Dette betyr involvering over tid og ofte over betydelig geografisk avstand, en situasjon der økt kompetanse i bruk av digitale plattformer vil tilføre oss alle nyttige verktøy for vårt daglige arbeid.

AKTUELT
Spennende infill-prosjekt med glassfasader
Infill-prosjekter handler om hvordan man kan utnytte små, ledige arealer i indre by optimalt ved å bygge smart.
Avanserte glassfasader på Finansparken i Stavanger
Finansparken i Stavanger stod som et av Europas største næringsbygg i massivtre ferdig ved utgangen av 2019.
Wergelandshaugen - en reise i arkitekturens historie
Wergelandshaugen kunstsenter med 3,5 meter høy foldedør, et vindu som samtidig er et kunstverk og fire stilige mikrohus.
Hva er en elementfasade?
Elementfasader er etasjehøye veggmoduler som ferdigstilles i verkstedet, fraktes til byggeplass og henges på plass.