Ana_bilde (1)

Architects, not Architecture - 19. september på Vulkan Arena

Oppdatert: 8. august, 2022
Publisert: 7. august, 2019

banner AnA Oslo 02 SCHUECO without text

Samtaler med personlighetene bak de kjente navnene.

Einar Jarmund + Kari Nissen Brodtkorb + Todd Saunders

Et år etter at Architects, not Architecture gjennomførte sitt første event i Oslo, er dette utradisjonelle arrangementsformatet tilbake i Norge på Vulkan Arena den 19. september.

Se bildegalleriet fra ANA 2019!

Architects, not Architecture eller “AnA” gir – som navnet antyder – et glimt av store personligheter innen arkitekturen. Arrangementsserien handler ikke om prosjektene til arkitektene, men menneskene bak, deres faglige bakgrunn og formative individuelle opplevelser, som formet prosjektene vi alle kjenner.

Den 19. september vil følgende kjente norske arkitekter snakke om sine personlige opplevelser og viktige kreative perioder i arbeidet sitt, og som alltid på “AnA“, har de ikke lov til å snakke om prosjektene sine:

● Einar Jarmund, grunnlegger av Jarmund & Co AS Arkitekter MNAL, www.ejco.no
● Kari Nissen Brodtkorb, grunnlegger av Kari Nissen Brodtkorb AS, www.merarkitektur.no
● Todd Saunders, grunnlegger av Saunders Architecture AS, www.saunders.no

Alle tre er kjente for sitt viktige og fascinerende arbeid. Kari Nissen Brodtkorb, arkitekt og lærer, er anerkjent som en av Norges mer betydningsfulle boligdesignere. Hennes arkitektur er slående - takket være særpreget arkitektur, men like mye på grunn av økonomiske og praktiske løsninger. Einar Jarmund, som grunnla “Einar Jarmund & Co AS Arkitekter MNAL” i 2019 etter tjue års partnerskap med Håkon Vigsnæs i Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter. Han er drevet av en utrettelig ambisjon om å forstå stedets ånd, både i urban og landlige omgivelser. Canadisk-fødte og Bergens-baserte Todd Saunders Architecture arbeider med dynamiske bygg og materialeksperimentering innen tradisjonelle metoder og med en sterk følelsen for samtidig design.

Gled deg til spennende foredrag og diskusjoner med våre inspirerende gjesteforelesere.

Dørene åpner kl. 17. Samtalene starter kl. 18.

Informasjon om arrangementserien og billettsalg for eventet i Oslo:

www.architectsnotarchitecture.com 

https://www.architectsnotarchitecture.com/events/

Program

17:00 ​​​             Dørene åpner, fingermat og mingling
18:00 – 18:15 ​Introduksjoner
18:15 – 19:45 ​ Forelesninger (20min per person fulgt av 10min intervju)
19:45 – 20:15 ​ Runde bords-diskusjon og spørsmål
20:30 – 22:00 ​ Drinker og mingling

 

Informasjon om talerne:

Einar Jarmund er født i Norge i 1962. Han er med-grunnlegger av Oslo-baserte Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL i 1996. Hans nye Oslo-baserte arkitektur og design studio Einar Jarmund & Co AS Arkitekter MNAL ble først etablert i år og ble medlem av Norske Arkitekters Landsforbund i april. Einar Jarmund ble utdannet ved Arkitekthøgskolen i Oslo i 1987 og tok en mastergrad i arkitektur ved the University of Washington i Seattle, Washington, USA i 1989. Han jobbet for flere arkitekter i Seattle og Oslo før han grunnla sitt eget arkitektkontor i 1992. Under sitt arbeid i Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL fra 1996 bestod prosjektene av mellomstore boliger og en mengde offentlige prosjekter. De offentlige prosjektene inkluderer bl.a. utvidelsen av Svalbard forskningspark og Arkitekthøgskolen i Oslo. Majoriteten av arbeidene er offentlige bygg og boliger i Norge, men også i andre europeiske land.

Kari Nissen Brodtkorb, født 1942, er en av Norges ledende boligarkitekter, eksamen fra Norges Tekniske Høgskole i 1965, senere studier ved Columbia University, New York. Etter 15 år som arkitekt hhv. hos Harald Hille og Anker & Hølaas AS, ble hun partner hos sistnevnte i 1980. I 1985 grunnla hun sitt eget arkitektkontor, Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS. Hun var i perioden 1990 til 1994 også professor ved Arkitekthøgskolen i Oslo. I over 35 år har det prisvinnende arkitektkontoret tegnet en rekke store boligkomplekser og flerfunksjonelle prosjekter over et vidt spekter i inn- og utland, blant annet Gøteborg Sentralstasjonen. Kontoret er tildelt priser i alle kategorier, som for eksempel Houens Fond for »Stranden» på Aker Brygge (senere vernet). Kari Nissen Brodtkorb ble i 2014 tildelt Anders Jahres Kulturpris med bl.a. følgende begrunnelse: «Kari Nissen Brodtkorb representerer det fremste av en generasjon norske arkitekter som med innsikt og integritet har videreutviklet arkitekturens mest dyptgripende virkemidler.»

Todd Saunders er en canadisk arkitekt som grunnla studioet Saunders Architecture med base i Bergen, Norge, i 1998. Det prisvinnende firmaet har fullført kultur- og boligprosjekter rundt om i verden, med en dristig moderne estetikk som kombinerer en sterk følelse av stedet med vekt på håndverk og grundig detaljering. Hvert prosjekt representerer et nøye avveid forhold mellom arkitektur og natur. Denne respekten for avsidesliggende, spektakulære og ofte utfordrende beliggenheter er paret med en sterk sosial etos og tro på arkitekturens betydning for å styrke og opprettholde samfunn. Prosjektene deres, som inkluderer Fogo Island Inn og artiststudioer i Newfoundland, Canada, Illusuak kultursenter i Nain, Labrador, Canada, og Solbergtårnet på grensa mellom Norge og Sverige, demonstrerer denne flersjiktede tilnærmingen. Innovative former er kombinert med tradisjonelle konstruksjonsteknikker, noe som sikrer et dynamisk kulturelt og sosialt kontinuum.

AKTUELT
The Bolder - unikt overnattingssted med spektakulær utsikt over Lysefjorden
Høyt over fjorden, omgitt av slående vakker natur, troner de seks designhyttene som inngår i konseptet The Bolder.
Bølgete fasade på Danmarks høyeste bygg - Lighthouse
I Århus’ nye bydel Århus Ø, finner vi Lighthouse – Danmarks høyeste bygg, som har høstet mye ros både nasjonalt og internasjonalt.
Bygninger og bærekraft
Fokus på bærekraft, sirkulær tankegang, rehabilitering og trender. Fornyelse, nytenking og kvalitet i klimamålenes tid.
Bærekraftig skyskraper med en imponerende glassfasade
I bydelen Gårda i Gøteborg finner vi Kineum, en spektakulær bygning som rager høyt til værs med sine 110 meter fordelt på 28 etasjer.