under-copyright-Inger-Marie-Grini-Bo-Bedre-Norge-N227-1140

Bli med Schüco “Under”

Tenk deg å nyte et bedre måltid samtidig som du beundrer undervannsverdenen og dens skapninger! Om du besøker Lindesnes på Sørlandet er det faktisk mulig. I april åpnet “Under”, verdens største undervannsrestaurant. Restauranten er omtalt i Time Magazine som et sted man bare må oppleve.

Toppfoto: Inger Marie Grini

under-inngangspartiFoto: Sindre Ellingsen

under-inne-inngangspartiFoto: Sindre Ellingsen

Først ut i Europa

Undervannsrestauranten er den første av sitt slag i Europa, og kan ved første blikk minne om et skip som har sunket, eller en veltet skyskraper.

Den unike spisesalen ligger hele fem meter under vannflaten, og Nordsjøen som omgir denne helt spesielle bygningen kan være være både stillferdig og dramatisk.

Det enorme, 26 cm tykke pleksiglassvinduet gir gjestene en helt unik panoramautsikt til en verden under havet. Gjennom vinduet kan gjestene observere laks, torsk, sjøfugl og sel, avhengig av årstidene.

Se noen av arkitektenes snitt og omriss

under-inne-over-under-vann1Foto: Sindre Ellingsen

under-inne-trappFoto:Sindre Ellingsen

under-inne-tak-gulv-glassveggFoto:Sindre Ellingsen

under-copyright-ivar-kvaal-N246-1140Foto: Ivar Kvaal

under-inne-over-under-vann2Foto: Sindre Ellingsen

Rustet for hardt vær

Inngangspartiet og skråfeltet til Under ligger over vannflaten og er levert av Schüco-partner og fasadeentreprenør Tore Andersen AS. Snøhettas spektakulære restaurant er et kvalitetsprosjekt. Fasaden måtte prosjekteres for å tåle vind- og vannkrefter i det værharde området. Det er benyttet en Schüco FW 50+ BF og en ADS 80 FR 30 dør.

under-copyright-andre-martinsen-N233-1140Foto: Andre Martinsen

under-copyright-ivar-kvaal-N173-1140Foto: Ivar Kvaal

Prosjektleder Espen forteller at det var et svært krevende oppdrag. Den spesielle døren er messingbeslått på begge sider, “Nordic Brass Weathered”. Tore Anderesen AS måtte levere døren som store plater uten skjøter. Brannklassifiseringen og platene gjorde døren svært tung og systemet skulle fungere i lang tid fremover.

Skråfasaden på siden er et standard Schüco FWS 50 system, lakkert i RAL 6012 - svartgrønn. Ved inngangspartiet i den panelkledde bygningskroppen finner du garderoben. Videre strekker “Under” seg mot dypet, først kommer du til champagnebaren og så til restauranten som bades i blå-grønt lys fra havet. Det eneste dagslyset i restauranten kommer inn gjennom vinduene på siden av betongbygningen.

under-ute-fra-luftenFoto: Sindre Ellingsen

Ble du sulten på å oppleve "Under"?

Booke bord kan du gjøre på restaurantens nettsider.

under-copyright-Inger-Marie-Grini-Bo-Bedre-Norge-N231-1140Foto: Inger Marie Grini

Få Arkitektkalenderen 2020 i posten!

AKTUELT
Architects, not Architecture - Home Edition 2020
Architects, not Architecture har lansert Home Edition 2020 som et alternativ for arkitekter som sitter strandet i sine hjemmekontorer over hele Europa
Et hjem med utsikt – More than a view
Schüco presenterer nå nye skyvesystemer og panoramaløsninger under mottoet More than a view.
Valg og anvendelse av fugematerialer
En rekke forskjellige fugemasser benyttes i forbindelser med glasstak, glassfasader, dører og vinduer. Tor Steinar Johansen er en ekspert på området.
Prosjektarbeid fra hjemmekontoret
Som rådgivere har vi opplevd økt pågang og god aktivitet etter at de fleste havnet på hjemmekontor.