Schüco i.NNOVATIONNOW - Et år. Tre tema. Mange innovasjoner.

Oppdatert: 19. juli, 2023
Publisert: 26. mai, 2021

«Schüco i.NNOVATIONNOW» - det er navnet på vår nye nettplattform, som ble introdusert i mars på vårt første digital e live kick-off arrangement. Partnere, arkitekter, rådgivere og entreprenører fulgte med hjemmefra og fikk en eksklusiv presentasjon av våre produktnyheter og innovative løsninger.

I et normalt år uten korona ville vi presentert disse nyhetene fysisk på BAU messen i München. Men tiden vi er inne i fordrer kreativitet og innsats, der vi med «i.NOW» har skapt en ny vei for kommunikasjon med markedet. Gjennom hele året skal plattformen oppdateres og vil tilby besøkende en virtuell tur gjennom interaktive filmer og informative produktsider.

Etter startskuddet med fokus på hovedtemaet «HEALTH – sunn bygning» følger vi nå opp med «SMART – intelligent bygning» og «SECURITY – sikker bygning». Istedenfor flere direktesendinger fra kontoret vårt på Helsfyr vil vi tilby webinarer om ulike Schüco produkter, noe som gir mulighet for aktiv dialog med oss.

 

SMART – intelligent bygning

Schueco-Smart-banner-blue

 

Gjennom økende digitalisering er temaet smarte bygg allestedsnærværende, men hva innebærer dette for oss i praksis? En tenker kanskje på «Smart Home» for digitaliserte funksjoner i hjemmet, eller avansert styring av energibruk eller adkomst til næringsbygg. Men SMART-begrepet omfatter også selve fremstillingsprosessen der effektiv prosjektering og produksjon av komplette moduler, og ikke minst hurtig og sikker montasje, utgjør viktige momenter fram mot driftsfasen. Målet vi tilstreber er systemer som gir økt kreativ frihet samtidig som planlegging, produksjon og montasje forenkles.

Schüco UDC 80 elementfasade tilbyr nettopp dette. UDC 80 legger til rette for fremstilling av store prefabrikkerte moduler som tillater en rekke arkitektoniske grep innenfor et allerede dokumentert systemkonsept. Det innebærer eksempelvis at braketter for oppheng av utvendige metallkassetter eller steinplater finnes implementert, eller at fasadens bærestruktur kan modelleres med stor grad av frihet uten at det reduserer bygningsfysiske egenskaper.

Schücos tekstilfasade FACID gir stor designfrihet i fasaden. Den kan også dekke vindusflater og være solskjerming. Fra implementering av 3D-effekter, via trykk av bilder og tekst, til ulike grader av transparens.

 

Schueco-parkeringshus-Schlattmeier-Architekten-800Schüco parkeringshus, Schlattmeier Architekten Fasadekonstruksjon i samarbeid med 3XN, Foto Christian Eblenkamp

 

Alle som er involvert i byggeprosessen kan ha nytte av digitale løsninger for å forbedre verdikjeden i konstruksjonen og gjøre den mer effektiv. Det brede porteføljen av Schüco Digital støtter på alle trinn i prosessen: SchüCal er en tids- og kostnadsbesparende kalkulasjonsprogramvare for tilbud og ordrebehandling, som garanterer høy Schüco-kvalitet. Ved hjelp av SchüCad produseres tegninger for produksjon, montasje og sluttdokumentasjonen hurtig og enkelt. Den nettbaserte plattformen for prosjektledelse PlanToBuild støtter effektiv planlegging, styring og gjennomføring av byggeprosjekter.

Målsettingen om et intelligent hus med automatisert ventilasjon og energistyring kan realiseres med Schüco Building Skin Controll (BSC). Via denne systemplattformen kan alle automasjonskomponenter fra Schüco samarbeide med hverandre i et nettverk og styres enkelt med en app, eller med stemmen via Amazon Alexa.

På «i.NOW»-plattformen viser vi deg hvordan alt er koblet sammen og hvordan du kan skape langsiktig merverdi med de smarte nye produktene.

 

SECURITY – sikker bygning

Schueco-Security-banner-green

 

Vi verdsetter viktigheten av trygge omgivelser, enten det dreier seg om privat bolig, næringsbygg eller offentlige anlegg. Sikkerhetsbehovet omfatter beskyttelse mot innbrudd og brann, men i enkelte tilfeller også sikring mot skudd og eksplosjon. De som bygger sikkert, beskytter liv og helse, men også materielle verdier.

Innbruddshemmende vinduer og dører fra Schüco forebygger uønskede situasjoner. Uavhengig av rammemateriale, PVC, aluminium eller stål: Schüco produkter kan med enkle tiltak oppnå motstandsklasse RC 2 mens dørsystemet Schüco AD UP er sertifisert til RC3. Et RC3-nivå betyr at et innbruddsforsøk vil forsinkes betydelig og på den måten gi god beskyttelse mot eventuelle inntrengere. Aluminiumsdøren kombinerer svært god varmeisolasjon med høy stabilitet og er velegnet for bruk i både bolig- og næringsbygg. Dørens konstruksjonsprinsipp sikrer gode statiske egenskaper og yter høy funksjonalitet innen alle bruksområder.

 

Schüco ADS 75 BL SimplySmart

 

Siden 2018 har den tyske produsenten av høysikkerhetsprodukter, SÄLZER Security GmbH vært et datterselskap av Schüco. Gjennom dette samarbeidet har Schüco utvidet kompetanse og produktsortiment innen sikkerhet markant. Sikkerhetprodukter fra SÄLZER overtar der ordinære produktserier fra Schüco ikke lenger strekker til. Slik vil Schüco langt på vei også kunne løse de strengeste krav til sikkerhet. Flere av produktene er basert på modifiserte Schüco standard-serier. Det innebærer at det visuelle uttrykket fra uklassifiserte produkter kan videreføres i elementer som yter høysikkerhet.

Stål egner seg perfekt til produksjon av branndører og -skillevegger, da materialet ikke er brennbart eller mister noe særlig av sin stabilitet i en brannsituasjon. Produkter fra Schüco Jansen stålsystemer balanserer elegant kravene til design og sikkerhet. Fasadesystemet Jansen VISS Fire EI30 kan benyttes i fasader og glasstak. Med glassdimensjoner i fasade opp til 2300 x 4600 mm åpner det seg spennende designperspektiver. Stålvinduet Janisol Arte 2.0 er spesielt utviklet for renovering av eldre bygninger med smårutete vinduer med jernramme. Med sin slanke utførelse kan også dette vinduet utføres med innbruddsbeskyttelse opp til RC2. Janisol Arte kan i tillegg til ordinært stål utføres i rustfritt eller basert på Corten-stål.

Sikkerhet kan planlegges inn i de fleste produkter og vi vil vise deg nyheter som imøtekommer ønsker og krav til bygningsfysiske egenskaper i kombinasjon med ulike typer sikkerhet.

Ønsker dere et skreddersydd kurs så løser vi det. Finn mer informasjon på Schüco Fasadeskole eller send oss en e-post.

Schueco-Fasadeskole-Logo

 

AKTUELT
Glassarkitektur med integrert sikkerhet
Glasspartier i bygninger har behov for sikring. En skiller på personsikkerhet og trygghet mot innbrudd, skudd og eksplosjon.
Familieboligen som bryter med og beriker det tradisjonelle
På Reppe i Trondheim knyttet en arkitekt sammen gamlehuset og et nytt tilbygg på en kreativ og iøyenfallende måte.
En eventyrskog i byen - bli med inn i H.C. Andersens spennende verden
Inspirert av H.C. Andersens eventyr «Fyrtøyet» skapte den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma en helt ny verden på 5 600 kvadratmeter.
Stål - et spennende fasademateriale
Jern og stål kan vise til lange tradisjoner som byggemateriale, først som bærende struktur i brukonstruksjoner, etter hvert også i bygninger.