Biltrend i Tromsø fasade

Stålkontroll med bil og båt i samme hus

Oppdatert: 5. august, 2022
Publisert: 6. april, 2022

I Tromsø finner vi Biltrend som er et av de største motorvarehusene i Skandinavia med et salgsareal på hele 8800 kvadratmeter. Det fire etasjes høye bygget ligger strategisk plassert på kaia og gjennom en tofløyet fasadedør laget av Jansen VISS stålsystem er det mulig å heise båter fra utstillingsområdet i toppetasjen direkte på vannet ved hjelp av en mobilkran.

biltrend-schueco-baat-vindu

 

Til lands som til vanns

Biltrend Tromsø tilbyr hele spekteret av kjøretøy for bruk til lands som til vanns. Nye og brukte biler, båter, motorsykler, mopeder, ATV'er og snøscootere. Motorvarehuset og verkstedet ligger i et kommersielt område på fastlandet, noen kilometer sør for Tromsø sentrum på Tromsøya, og huser også en kafé og en klær og utstyrsbutikk. Ved sin plassering er tilgangen til Biltrend Tromsø like enkel om du kommer med bil eller med båt.

Den strategisk smart valgte plasseringen gir den enorme fordelen at båter kan heises direkte fra salgslokalet i toppetasjen og ut på vannet ved hjelp av en mobilkran gjennom en storformat VISS fasadedør.

 

New call-to-action

 

biltrend-schueco-interior-aapne-vinduer

 

Stål var eneste løsningen

Rehabiliteringen av motorvarehuset måtte ta hensyn til at båter skulle kunne heises ut av fjerde etasje og rett ned på vannet. Samtidig var utfordringen at det skulle passe i den allerede eksisterende fasaden. For å få til dette måtte det på plass en dør med 4,8 meter bred åpning og med en to-fløyet konstruksjon hvor de to dørbladene er 4,10 meter høye hver. Det ble montert små avlastningshjul under dørene som en spesialløsning for å avlaste hengslene.

 

biltrend-schueco-interior-baat

 

VISS fasadedør tåler høy belastning

Fra utsiden er åpningen lett å kjenne igjen fra det endrede fasadegitteret, også når den er lukket. Glassfasaden til fireetasjes bygget ble gjennomgående produsert med aluminiumsprofiler i et rutenett på 4,80 meter, med tre 1,60 meter brede glassruter som fyller hvert felt.

 

biltrend-schueco-fasade-naert

 

Jansen VISS stålsystem ble brukt til feltet som skulle holdes åpent for lasting og lossing av båtene. Stålprofilene gjorde det mulig å lukke den 4,80 meter brede åpningen med kun en to-fløyet konstruksjon.  De smale, men robuste hengslene sørger for at de bevegelige fasadeelementene fungerer pålitelig over lang tid.

 

biltrend-schueco-interior-doerer

 

Stål som materiale

Håkon Eggestad, teknisk sjef hos Schüco Norge, er opptatt av materialenes ulike egenskaper.

haakon-eggestad

Håkon Eggestad

Teknisk sjef,
Schüco Norge

- Med sin styrke og fleksibilitet egner stål seg til elementer der hvor grensene strekkes. Stål takler store elementer der aluminium ikke strekker til. Eksempler på dette kan være store selvbærende glassfasader eller glassfasader med ønske om svært store og tunge glass. Aluminium vil i slike tilfeller ofte kreve en primærbæring i stål eller annet materiale. En selvbærende fasade i stål vil på den måten gi et renere arkitektonisk uttrykk. Ønskes et annen design eller ønsker man å forsterke en stålprofil, kan dette relativt enkelt oppnås ved å sveise sammen profiler eller stålplater, noe som ikke er mulig på samme måte med aluminium.

 

biltrend-schueco-interior-vindu

 

Netglass Totalfasade AS samarbeider med Schüco partner Profilteam AS

Netglass stod for levering av stikk-fasader, dører, vinduer, rekkverk og heishus i stål.  Veggarealene ble kledd med transparent /lakkert glass og albond veggkassetter. Totalt utgjorde dette 2950 m2.

 

Netglass-logo

 

Netglass Totalfasade AS

Netglass Totalfasade AS er en fasadeentreprenør i Nord Norge som innehar lang erfaring i glass og fasadebransjen. De har spesialisert seg innen glassfasader og montering av solavskjerming, sikkerhetsglass og vinduavskjerming. Netglass Totalfasade er etablert i Tromsø med virkeområde i Nordland, Troms og Finnmark fylke.

 

 
     
Prosjekt:   Biltrend
Hvor:   Tromsø
Schüco Partner:   Profilteam AS
Entreprenør:   Nettglass Totalfasade AS
Arkitekt:   Marvin Johnsen
Byggherre:   Biltrend Eiendom 
Byggtype:   Næring
Fotograf:   Sindre Ellingsen
Ferdigstilt:   2016
Schüco produkter:   VISS TVS fasade
     

 

Er du interessert i stål og glassfasader bør du også lese: Glassfasader med stål eller aluminium?

 

New call-to-action

 

AKTUELT
Glassarkitektur med integrert sikkerhet
Glasspartier i bygninger har behov for sikring. En skiller på personsikkerhet og trygghet mot innbrudd, skudd og eksplosjon.
Familieboligen som bryter med og beriker det tradisjonelle
På Reppe i Trondheim knyttet en arkitekt sammen gamlehuset og et nytt tilbygg på en kreativ og iøyenfallende måte.
En eventyrskog i byen - bli med inn i H.C. Andersens spennende verden
Inspirert av H.C. Andersens eventyr «Fyrtøyet» skapte den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma en helt ny verden på 5 600 kvadratmeter.
Stål - et spennende fasademateriale
Jern og stål kan vise til lange tradisjoner som byggemateriale, først som bærende struktur i brukonstruksjoner, etter hvert også i bygninger.