På en byggeplass på Helsfyr samles montører fra H-fasader Glassteam AS

Styrker konkurransekraften med elementfasader

Det er januar og solen skinner i Oslo. Det er lite som minner om vinter når gradestokken viser fem varmegrader og det er skyfri himmel over hovedstaden. På en byggeplass på Helsfyr samles montører fra H-fasader Glassteam AS for en praktisk opplæring før de aller første fasadeelementene skal heises på plass på tilbygget til Scandic Helsfyr.

Opprett bruker på Min Arbeidsplass 

Fra Tyskland har den erfarne teknikeren Mathias Gerling fra Schüco kommet for å forklare hva som er viktig å passe på når Schüco USC 65 elementene monteres mot hverandre. Det er små toleranser og ethvert lite avvik kan gi store konsekvenser med tanke på luft- og regntetthet. Det stilles høye krav til nøyaktighet når elementene heises på plass. Når montørene har fått den nødvendige opplæringen, går montasjen overraskende raskt og effektivt. Stablene med ferdige elementer som står plassert på anleggsområde minker i et forrykende tempo og allerede innen første montasjedag kan man se konturene av en fasade som tar form.

Schücos tekniske ekspert Tomasz Zamrzycki gir montørene en teoretisk gjennomgang før de starter på byggeplass.

Schücos tekniske ekspert Tomasz Zamrzycki gir montørene en teoretisk gjennomgang før de starter på byggeplass.

Elementfasader og konkurrransekraft

Daglig leder i H-fasader Glassteam AS Tom Aas registrerer at trenden i Europa med elementfasader som den mest populære fasadeformen innen glassfasadebygging, er i ferd med å spre seg til Norge for fullt. Inntil nå har denne formen for å bygge glassfasader stort sett vært aktuelt for de aller største byggeprosjektene, men med alle fordelene en slik fasade gir medfører det at også mellomstore fasadejobber nå utføres med elementbygging. «Den mest åpenbare fordelen med elementfasader er at vi får gjort en større del av jobben inne i produksjonen, med dertil vesentlig redusert tid og kost for montasjen på byggeplass», forklarer Tom Aas.

For H-fasader Glassteam AS har beslutningen om å starte med elementfasade vært et viktig strategisk valg. For å være konkurransedyktig i en bransje med mange aktører både fra inn- og utland, er det viktig å følge med på trender og utvikling. H-fasader Glassteam AS startet denne prosessen allerede høsten 2018. Da dro Tom Aas og produksjonssjef Henrik Søgaard Karlsen sammen med Schüco til en fasadeentreprenør i England for å få førstehånds kunnskap om elementfasadebygging. En av suksessfaktorene ifølge bransjekollegene i England, er at en god planlegging helt fra start aldri skal undervurderes. Videre er en god produksjonsflyt og kontroll på logistikken avgjørende for å holde fremdriften i prosjektet.

H-fasader Glassteams montører har full kontroll når de første elementene heises på plass på Helsfyr Hotel Scandic.

H-fasader Glassteams montører har full kontroll når de første elementene heises på plass på Helsfyr Hotel Scandic.

Et lovende pilotprosjekt

For H-fasader Glassteam AS er elementfasadejobben på Helsfyr Scandic første leveransen med dette systemet. Våren 2020 vil Schücos nye elementfasade AF UDC 80 være leveringsklar, og med dette systemet åpner det seg enda flere muligheter for fleksible løsninger og elementvekt på inntil ett tonn. «Vi ser positivt på fremtiden for elementfasader og kommer helt klart til å fortsette å levere dette fremover», konkluderer Tom Aas idet første pilotprosjekt er i ferd med å ta form.

Avtal et møte med en prosjektrådgiver

AKTUELT
Spennende infill-prosjekt med glassfasader
Midt i Bergen sentrum knyttes to eiendommer sammen med kreativ og elegant glass arkitektur.
Glassfasader med stål eller aluminium?
En god kombinasjon av ulike materialer kan bidra til å forsterke det estetiske uttrykket.
Prosjektering og visualisering av glassfasader
Arkitekt og byggherre har forventninger til fasadens uttrykk, men de utførende i tillegg har fokus på praktisk gjennomføring av byggeprosessen.
Bli med Schüco “Under”
"Under" er Snøhettas spektakulære undervannsrestaurant. Se de vakre bildene og les mer om det spennende prosjektet.