Rusted Mill House i Hellas tidlig kveld

Rusted Mill House i Hellas - prisvinnende arkitektur

Spennende arkitektur finnes ikke bare i Norge og Skandinavia. Denne gang har vi tatt turen til Hellas og sett på Rusted Mill House, et gammelt gårdshus bestående av flere bygninger. Renoveringen av bygningene har fått internasjonal oppmerksomhet og er kåret til en av vinnerne av German Design Award Special 2021 i kategorien Excellent Architecture.

Rusted Mill House er også ett av 12 flotte boligprosjekt som har kommet med i vår internasjonale boligkalender for 2022. Les mer om Rusted Mill House i denne artikkelen og skaff deg kalenderen nå.

 

Last ned kalenderen for 2022

 

Det er i Klayves i Hellas at vi finner vi Rusted Mill House, et restaurert gårdstun fra 1850-tallet med en helt unik detalj i sentrum av boligen - en godt bevart tradisjonell olivenmølle.

 

Rusted Mill House rom med møllestein

 

Den moderne konstruksjonen i Corten-stål og glass danner en spennende kontrast til de eksisterende historiske bygningene laget av naturstein.

 

Rusted Mill House gårdstun

 

Dette landlige gårdstunet med tre bygninger er brakt frem til moderne tid gjennom den nyeste teknologien som gir fleksibilitet til den massive steinstrukturen, samtidig som interiøret forblir enkelt, og ikke konkurrerer med de originale formene.

 

Rusted Mill House enkelt interiør med sol inn gjennom takvindu

 

De moderne utvidelsene er i aluminium, glass og Corten-stål og fungerer som bindeleddet mellom de historiske elementene og de nye, funksjonelle modulene. Stål- og glassflater understreker ikke bare de forskjellige byggeperiodene, men også husets kontinuitet og utvikling gjennom tidene.

 

Rusted Mill House med nye glassfasader utenpå gamle murvegger

 

Vinner av German Design Award Special 2021

German Design Council, et av verdens ledende kompetansesentre for kommunikasjon og merkevareledelse innen design, tildeler German Design Award - som er en årlig prisutdeling.

Rusted Mill House ble kåret til en av vinnerne i 2021 i kategorien Excellent Architecture. Juryens begrunnelse var:

"Den moderne konstruksjonen fra Corten-stål og glass danner en spennende kontrast til de eksisterende historiske bygningene laget av naturstein. Ved nærmere ettersyn vil du kunne se den originale arkitekturen gjennom det store frontvinduet der nytt og gammelt smelter harmonisk sammen."

 

Rusted Mill House med lysende glassfasade i mørket

Rusted Mill House innvendig trapp bak glassfasade

 

Visjonen var å favne fortid og nåtid

Visjonen for Rusted Mill House var å  lage en arkitektonisk komposisjon av "fortid" med "nåtid" for "fremtiden", med vekt på kontinuitet gjennom den tradisjonelle arkitekturen.

 

Rusted Mill House enkelt moderne rom med gamle vindusåpninger

 

På bakgrunn av sin sterke tilknytning til området, dets kultur, arkitektur og menneskene som bor der bestemte byggherrene seg for å renovere de opprinnelige byggningene.

Opprinnelig var det tre separate bygninger. En olivenoljemølle med hus i 1. etasje, stall og separat hus. Det originale mølleutstyret har blitt værende i huset. I planprosessen var det spesielt viktig å ta hensyn for å bevare mølleutstyret og dette rommet ble husets kjerne.

 

Rusted Mill House med møllestein og presse midt i rommet


Den største utfordringen i både planprosessen og under gjennomføringen var å implementere ny teknologi og oppgradere til vårt moderne levesett, uten samtidig å miste den historiske verdien og bevare særpreget.

Under utgraving ble det oppdaget vakre fjellformasjoner både i hagen og i hjemmet. Det var åpenbart at disse formasjonene måtte forbli og ble dermed et innslag i hus- og hagebygget rundt og i dem.

 

Rusted Mill House spartansk soverom

Byggeprosjektet ble realisert ved minimalt interiør med industrielle innslag, slik at den originale strukturen kunne fremheves. Materialene som ble brukt var Corten-stål, eik, oliventre, polert betong og pustende kalkpuss. Det ble valgt Schücos vindussystem på bakgrunn av produktenes enestående kvalitet og design.

Resultatet av renoveringen er et fredelig, minimalistisk boareal, fullt av historie - et bolighus hvor gammelt møter nytt.

 

Rusted Mill House moderne kjøkken i enkelt rom

 

     
Prosjekt:   Rusted Mill House
Hvor:   Kalyves, Hellas
Schüco Partner:   Alotek K. Alafropatis - D. Karkanis S.A.
Arkitekter:   Detale
Byggherre:   Privat
Byggtype:   Privatbolig
Ferdigstilt:   2019
Schüco produkter:   AOC 50, AWS 70 BS.HI, ADS 65/ADS 65 HD
     

 

Få våre kalendere for flere inspirerende prosjekt

Schüco har lansert sine internasjonale inspirasjonskalendere for 2022. Her vil du også se Rusted Mill House fra denne artikkelen presentert.

Du kan laste ned digitale versjoner allerede i dag og/eller bestille de fysiske kalenderne for gratis levering til din adresse.

I kalenderen for private boliger fremheves fantastiske Villa H ved Høgnakken i Molde som du kan lese mer om her.

Norge har også fått plass i arkitekturkalenderen med Powerhouse i Telemark. Les vår artikkel Powerhouse Telemark - full fart fremover.

 

New call-to-action

 

AKTUELT
Bedre bygg med tverrfaglig samarbeid
Gode samarbeidsmodeller kan lønne seg. Allikevel skapes en avstand mellom byggherre og leverandører hvor pris, og ikke løsning, har hovedfokus.
Arkitekturens bærekraftige letthet
Durst-hovedkvarteret i Nord-Italia med svingete organiske former som svever lett på en helt gjennomsiktig base laget med Schüco aluminiumssystemer.
Sommerhuset blant tretoppene
Helt vest i Skåne finner vi idylliske Mölle. Her har en tobarnsfamilie fra Lund skapt sitt sommerhus blant tretoppene - Villa Solviken.
Se glass- og fasadeløsningene - møt menneskene
Messer er viktige arenaer hvor kunder og leverandører møtes for å bli bedre kjent. Og aldri har det vært hyggeligere å stå på messe etter så lang tid.