Sommerhus blant tretoppene mot kveldshimmel

Sommerhuset blant tretoppene

Oppdatert: 29. august, 2022
Publisert: 11. november, 2021

Helt vest i Skåne i Sverige finner vi idylliske Mölle. Her har en tobarnsfamilie fra Lund skapt sitt sommerhus blant tretoppene - Villa Solviken. Sommerhuset står på 12 stålpilarer og gir inntrykk av å flyte på tretoppene på kanten av Kullabergs mektige fjellformasjon.

Villa Solviken er oppført i et etablert nabolag med eldre hus, og en lang trapp fører opp til huset fra gaten. Sommerhuset ligger for seg selv godt integrert i de naturlige omgivelsene. Trærene på tomten er beholdt og fra avstand er det vanskelig å få øye på huset som er malt i en dempet grågrønn farge for å gli inn i miljøet.

 

hytta gjemt i tretoppene med lysende glassfasade

 

"Sensuellt og naturnært var mine stikkord. Huset skal være underordnet stedet, både jorda og vegetasjonen. Jeg er spesielt fornøyd med fargevalget. Integreringen i skogen er vellykket. Ellers liker jeg ikke husene jeg har tegnet. Jeg blir lei av dem – det blir alltid for mange kompromisser. Men her passer huset godt inn i naturtomten."

Johan Sundberg
Arkitekt

 

New call-to-action

 

Stue og kjøkken er kombinert i samme rom og har en fantastisk utsikt gjennom store glasspartier uforstyrret ved bruk av smale profiler. Glassfasadene har et 48 mm tykt trippelglass med u-verdi 0,9 og har innebygget solskjermingsfunksjon for å kunne redusere varme. Glassene veier 250 kg hver og strekker seg helt til takskjæringen.

 

villa-solviken-interioer-stue

 

villa-solviken-interioer-stue-utsyn

 

"Aluminiumsprofilene gir et vedlikeholdsfritt ytre som går i ett med de andre materialene. Her er Schüco et godt valg med sine tynne, fine profiler og pålitelige systemer."

Johan Sundberg
Arkitekt

 

villa-solviken-veranda-skraa

 

Den store terrassen strekker seg langs to av husets fasader som vender ut mot Kattegat. I horisonten er Sjællands nordøstlige kystlinje. Terrassen er ti meter lang, fem meter bred og dekket av brede gulvbord i eik.

 

villa-solviken-veranda

 

Sommerhuset har tre skyvedørsseksjoner som dekker hele husets lengde og gir direkte tilgang til havet, solen og himmelen. Naturen kommer nært på her oppe blant tretoppene og familien kan nyte freden og samtidig lytte til suset fra trærne.

Hovedsoverommet, to barnerom, bad og vaskerom ligger inn mot fjellsiden. Plassbygde eikegarderober skiller disse fra stue og kjøkken. Planløsningen er enkel og delereffektivt boligen i en åpen og en privat sone.

Alle glasspartier og vinduer, ytterdør og tre skyvedører er levert fra Schüco, og har sortlakkerte aluminiumsprofiler både innvendig og utvendig. Soverommene har lange smale vinduer som går fra gulv til tak og som slipper inn et behagelig lys og gir kontakt med fjellet på baksiden av huset.

 

villa-solviken-interioer-doerer

Villa Solviken oppleves å ha fem fasader da også undersiden er fullt synlig. Fasadeplater er laget i fibersement, fasadepanelene er i sølvgrå furu og platedetaljer er i sink.

 

villa-solviken-utvendig-hjoerne

Fjellgrunnen utgjorde en skikkelig utfordring for fundamentet. Stålpilarene ble festet med betong til det bratt skrånende fjellet. Stålstillaset som huset hviler på ble prefabrikkert, og lakkert i epoksylakk, før det ble satt på plass. Boligen står nesten fem meter over bakken og den høye plasseringen forsterker den fantastiske utsikten og distanserer den samtidig fra veien nedenfor. Villa Solviken er et sted som er viktig for kontemplasjon.

 

villa-solviken-utvendig-pillarer

 

     
Prosjekt:   Villa Solviken
Hvor:   Mölle i Skåne, Sverige
Schüco Partner:   NA Altanglas
Arkitekt:   Johan Sundberg
Byggherre:   Privat
Byggtype:   Privatbolig
Fotograf:   Peo Olsson
Opprinnelig tekst:   Lars Österlind
Ferdigstilt:   2018
Schüco produkter:   ASS 70.BE, AWS 75.BS.HI+, ADS 70.HI, FWS 50
     

 

Vil du se flere inspirerende prosjekt?

Flere av våre norske prosjekt fremheves også internasjonalt. Eksempler på dette er fantastiske Villa H ved Høgnakken i Molde og Powerhouse Telemark - full fart fremover.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for enda flere interessante prosjekt.

 

New call-to-action

 

AKTUELT
Bærekraftig skyskraper med en imponerende glassfasade
I bydelen Gårda i Gøteborg finner vi Kineum, en spektakulær bygning som rager høyt til værs med sine 110 meter fordelt på 28 etasjer.
Moderne solskjerming forener estetikk og funksjonalitet
Den mest effektive solskjermingen er når solstrålingen blokkeres før den når et vindu og trenger inn i rommet.
Skreddersydd løsning ned til minste detalj: bolig ved Skudenesfjorden
En spesialtegnet pocketskyvedør, et stort takvindu, et glasshjørne på kjøkkenet og et spennende fargevalg på solskjermingsdukene.
ArchiWalks Trondheim: Fra Solsiden til K-U-K på tre timer
Trondheim har dyktige fasadeentreprenører og mange spennende prosjekter. Dette gjør en ArchiWalk til en lærerik opplevelse.