Durst hovedkontoret i Nord-Italia

Arkitekturens bærekraftige letthet

Durst-hovedkvarteret ligger helt nord i Italia og er preget av svingete organiske former som svever lett på en helt gjennomsiktig base laget med Schüco aluminiumssystemer.

I Bressanone reiser et harmonisk tårn seg mot himmelen med et åpent design som minner om temaet fotografering og digitaltrykk. Dette er det nye hovedkvarteret til Durst, det sør-tyrolske selskapet som er verdensledende innen høyytelses utskriftssystemer, og som er aktive i flere andre industrisektorer der de har introdusert avanserte løsninger for bildedigitalisering.

 

durst-taarn

 

Durst-hovedkvarteret er et ekte manifest for kallet for innovasjon, kvalitet og bærekraft som kjennetegner selskapets nye kurs.

Preget av slyngende organiske former ligger den nye bygningen foran den eksisterende historiske bygningen, forbundet med en bro i første etasje. I første etasje inneholder basen av det nye komplekset de gamle renoverte administrasjonskontorene i nord, mens det i sør huser inngangen med foajeen, baren og tjenesteområdene.

 

durst-fojae

 

durst-arbeidsrom

 

Tilbygget rommer også et stort utstillingsrom, rom for laboratorier, lederkontorer, et auditorium og salgsutstillingsrom.

 

durst-auditorie

 

Sist, men ikke minst, ligger det en hage mellom den nye bygningen og den eksisterende strukturen som tilbyr et uteområde hvor gjester og ansatte kan slappe av.

 

durst-hagen-mellom

 

"Prosjektet er videreutviklet på konseptet til arkitekten Othmar Barth, som designet det første bygget i henhold til moderne former og teknologier, og er valgt både for å sikre energiytelse som oppfyller CasaClima-standarden, og for å redusere vedlikeholdskostnader.

Patrik Pedó
Arkitekt monovolum arkitektur + design

 

Hovedsakelig basert på to overlappende seksjoner med langstrakt og kompakt form, formidler den arkitektoniske formen sin uttrykksfulle frihet og konstruktive fortreffelighet. Nær inngangen til fabrikken stiger komposisjonen vertikalt som et tårn med en myk og lett silhuett.

Takket være den gjennomsiktige basen som skiller den nye bygningen fra bakken, ser hele det ekspanderende volumet ut til å sveve i luften som et nytrykt ark, der de mange små vinduene tar sikte på å representere pikslene i et bilde.

 

durst-svever

 

For estetikken til første etasje har søket etter maksimal linearitet og transparens orientert designvalgene mot Schüco aluminiumssystemer for fasader. Designet ble utviklet med parametrisk modellering, som forenklet overføringen av konstruksjonsdata til selskapet som var ansvarlig for installasjonen.

 

durst-svever-nedenfra

 

Den elegante forhøyningen av basen, som utvikler seg kontinuerlig langs en front som strekker seg rundt 200 meter, ble skapt med Schüco FW 50+ SG (Structural Glazing) fasadesystem, kombinert med glass med gode isolerende egenskaper. Løsningen gjorde det mulig å oppnå en jevn effekt av fasaden takket være bruken av bærende profiler som kun er synlige fra innsiden, og etterlot kun svært slanke skjøter på utsiden for en raffinert helglasseffekt.

Utført med bærekraftige materialer, inkludert de bærende trekonstruksjonene og bygningsskallet i glass og aluminium, gjør at det nye Durst hovedkontoret skiller seg ut med sitt ekstremt lave energiforbruk.

Arkitekturen til Durst hovedkontoret respekterer den delikate balansen i det alpine miljøet samtidig som det fremstår som det unike bygget det er.

durst-landskap-hage

 

     
Prosjekt:   Durst hovedkontor
Hvor:   Bressanone, nord i Italia
Schüco Partner:   Frener & Reifer S.r.l.
Arkitekter:   monovolume arkitektur + design,
Patrik Pedó og Juri Pobitzer
Fasadedesign:   Hans Landmann
Prosjektledelse:   Pohl + Partner
Byggherre:   Durst Phototechnik AG
Byggtype:   Næring
Fotograf:   Daniele Domenicali
Opprinnelig tekst:   Goodwill PR, Silvia Sandri
Schüco produkter:   FW 50+ SG, ADS 75.SI
     

 

Få våre kalendere for flere inspirerende prosjekt

I disse dager lanserer Schüco sine internasjonale inspirasjonskalendere for 2022. Her vil du også se Durst-hovedkvarteret fra denne artikkelen presentert.

Du kan laste ned digitale versjoner allerede i dag!

I kalenderen for private boliger fremheves fantastiske Villa H ved Høgnakken i Molde som du kan lese mer om her.

Norge har også fått plass i arkitekturkalenderen med Powerhouse i Telemark. Les gjerne vår artikkel Powerhouse Telemark - full fart fremover.

Last ned våre flotte internasjonale kalendere med bilder av 24 enestående prosjekt fra hele verden, som alle benytter Schüco sine glass- og fasadeprodukter for å bidra til å oppnå arkitektenes visjoner for byggene.

 

New call-to-action

AKTUELT
Sommerhuset blant tretoppene
Helt vest i Skåne finner vi idylliske Mölle. Her har en tobarnsfamilie fra Lund skapt sitt sommerhus blant tretoppene - Villa Solviken.
Se glass- og fasadeløsningene - møt menneskene
Messer er viktige arenaer hvor kunder og leverandører møtes for å bli bedre kjent. Og aldri har det vært hyggeligere å stå på messe etter så lang tid.
Hus og hytter i samspill med naturen
Vårt forhold til naturopplevelser gjør at vi ønsker boliger og hytter som ikke stenger oss inne. Se arkitektene utfordre grensene mellom inne og ute.
Et sunt livsløp for fasader, vinduer og dører i aluminium?
Ved produksjon, salg eller kjøp av byggevarer, vil det være fornuftig å tenke på kostnader og miljøpåvirkning gjennom hele produktets livsløp.