Durst hovedkontoret i Nord-Italia

Arkitekturens bærekraftige letthet

Durst-hovedkvarteret ligger helt nord i Italia og er preget av svingete organiske former som svever lett på en helt gjennomsiktig base laget med Schüco aluminiumssystemer.

I Bressanone reiser et harmonisk tårn seg mot himmelen med et åpent design som minner om temaet fotografering og digitaltrykk. Dette er det nye hovedkvarteret til Durst, det sør-tyrolske selskapet som er verdensledende innen høyytelses utskriftssystemer, og som er aktive i flere andre industrisektorer der de har introdusert avanserte løsninger for bildedigitalisering.

durst-taarn

 

Durst-hovedkvarteret er et ekte manifest for kallet for innovasjon, kvalitet og bærekraft som kjennetegner selskapets nye kurs.

Preget av slyngende organiske former ligger den nye bygningen foran den eksisterende historiske bygningen, forbundet med en bro i første etasje. I første etasje inneholder basen av det nye komplekset de gamle renoverte administrasjonskontorene i nord, mens det i sør huser inngangen med foajeen, baren og tjenesteområdene.

 

durst-fojae

 

durst-arbeidsrom

 

Tilbygget rommer også et stort utstillingsrom, rom for laboratorier, lederkontorer, et auditorium og salgsutstillingsrom.

 

durst-auditorie

 

Sist, men ikke minst, ligger det en hage mellom den nye bygningen og den eksisterende strukturen som tilbyr et uteområde hvor gjester og ansatte kan slappe av.

 

durst-hagen-mellom

 

"Prosjektet er videreutviklet på konseptet til arkitekten Othmar Barth, som designet det første bygget i henhold til moderne former og teknologier, og er valgt både for å sikre energiytelse som oppfyller CasaClima-standarden, og for å redusere vedlikeholdskostnader.

Patrik Pedó
Arkitekt monovolum arkitektur + design

 

Hovedsakelig basert på to overlappende seksjoner med langstrakt og kompakt form, formidler den arkitektoniske formen sin uttrykksfulle frihet og konstruktive fortreffelighet. Nær inngangen til fabrikken stiger komposisjonen vertikalt som et tårn med en myk og lett silhuett.

Takket være den gjennomsiktige basen som skiller den nye bygningen fra bakken, ser hele det ekspanderende volumet ut til å sveve i luften som et nytrykt ark, der de mange små vinduene tar sikte på å representere pikslene i et bilde.

 

durst-svever

 

For estetikken til første etasje har søket etter maksimal linearitet og transparens orientert designvalgene mot Schüco aluminiumssystemer for fasader. Designet ble utviklet med parametrisk modellering, som forenklet overføringen av konstruksjonsdata til selskapet som var ansvarlig for installasjonen.

 

durst-svever-nedenfra

 

Den elegante forhøyningen av basen, som utvikler seg kontinuerlig langs en front som strekker seg rundt 200 meter, ble skapt med Schüco FW 50+ SG (Structural Glazing) fasadesystem, kombinert med glass med gode isolerende egenskaper. Løsningen gjorde det mulig å oppnå en jevn effekt av fasaden takket være bruken av bærende profiler som kun er synlige fra innsiden, og etterlot kun svært slanke skjøter på utsiden for en raffinert helglasseffekt.

Utført med bærekraftige materialer, inkludert de bærende trekonstruksjonene og bygningsskallet i glass og aluminium, gjør at det nye Durst hovedkontoret skiller seg ut med sitt ekstremt lave energiforbruk.

Arkitekturen til Durst hovedkontoret respekterer den delikate balansen i det alpine miljøet samtidig som det fremstår som det unike bygget det er.

durst-landskap-hage

 

     
Prosjekt:   Durst hovedkontor
Hvor:   Bressanone, nord i Italia
Schüco Partner:   Frener & Reifer S.r.l.
Arkitekter:   monovolume arkitektur + design,
Patrik Pedó og Juri Pobitzer
Fasadedesign:   Hans Landmann
Prosjektledelse:   Pohl + Partner
Byggherre:   Durst Phototechnik AG
Byggtype:   Næring
Fotograf:   Daniele Domenicali
Opprinnelig tekst:   Goodwill PR, Silvia Sandri
Schüco produkter:   FW 50+ SG, ADS 75.SI
     

 

Få våre kalendere for flere inspirerende prosjekt

I disse dager lanserer Schüco sine internasjonale inspirasjonskalendere for 2022. Her vil du også se Durst-hovedkvarteret fra denne artikkelen presentert.

Du kan laste ned digitale versjoner allerede i dag!

I kalenderen for private boliger fremheves fantastiske Villa H ved Høgnakken i Molde som du kan lese mer om her.

Norge har også fått plass i arkitekturkalenderen med Powerhouse i Telemark. Les gjerne vår artikkel Powerhouse Telemark - full fart fremover.

Last ned våre flotte internasjonale kalendere med bilder av 24 enestående prosjekt fra hele verden, som alle benytter Schüco sine glass- og fasadeprodukter for å bidra til å oppnå arkitektenes visjoner for byggene.

 

AKTUELT
En guide til glass i Barcode Oslo
Gjesteskribent Oskar Storm, Saint-Gobain, forteller om bruk av ulike glass på arkitektvandring i Barcode i Oslo.
Vinduer og dører i aluminium for boliger
Frem til i dag har trevindu vært standard i norske hjem, men nå ser flere fordelene med å velge vinduer og dører i aluminium i private boliger.
Villa Reilstad - Home is everything
Har du sett Schüco sin nye filmserie Home is everything? Villa Reilstad på Finnøy er et av de utvalgte hjemmene. Se filmen her!
Stålkontroll med bil og båt i samme hus
Biltrend Tromsø heiser båter ut fra 4. etasje og ned på vannet gjennom en fasadedør laget av Jansen VISS stålsystem.