Villa Tarpgaard i Danmark

Skyvedører skaper naturlig overgang mellom inne og ute

Oppdatert: 8. november, 2023
Publisert: 27. mai, 2021

Fra ekstra store skyvbare glassflater i Panorama Design, via klassiske heve-skyvedører til folde-skyvedører. Skyvedører visker ut grenser og skaper nye rom. Spesielt nå, når våren er i full gang og sommeren står for døren er dette svært aktuelt. På den nye kampanjesiden «Min skyvedør» kan man sammenligne ulike løsninger og konfigurere sin egen skyvedørsløsning. I år, som i fjor, snakker vi om «More than a view».

 

More than a view

www.schueco.no/view presenterer Schüco sine skyvesystemer og panoramaløsninger for private hjem. Løsningene kan tilpasses hvert enkelt prosjekt og åpner opp for nye muligheter.

Mer om dette i artikkelen: Et hjem med utsikt – More than a view

Vi har trykket en eksklusive inspirasjonsbok som vi gjerne deler ut. Bestill ditt eksemplar av «More than a view – Scandivian Edtion» nå:

 

Få gratis bok om skyvesystemer her!

 

Scandinavian-View-800

 

Den beste utsikten med skyvedør

En dør er ikke bare en dør. Utvalget er stort og det er ikke alltid lett å bestemme seg for en løsning. 

Med Schüco skyvedør får du akkurat den løsningen som passer til ditt hus og din stil.

Les mer om skyvedørsystemene Panorama Design, klassisk skyvedør og foldedør, og konfigurer din egen skyvedørsløsning på: Min skyvedør

  • Premiert design.
  • Beste kvalitet.
  • Utprøvd teknologi. Varig glede.
  • Innovative og bærekraftige løsninger.

 

La deg inspirere av det danske prosjektet «Villa Tarpgaard» som blant annet har valgt den klassiske skyvedøren ASE 80.HI.

 

Villa Tarpgaard i Danmark med panoramautsikt til havet

villa-tarpgaard-ute-terrasse

 

Denne flotte funkisvillaen, Villa Tarpgaard, ligger i Fredericia i Danmark. Her er funksjonalitet, materialvalg og detaljer harmonisk balansert med utsikten og omgivelsene.

Plasseringen var allerede klar da Line og Martin bestemte seg for å bygge drømmehuset sitt. De hadde allerede 10 år tidligere kjøpt tomten med en rød mursteinsvilla hvor de flyttet inn. Paret ønsket mer kontakt med omgivelsene og utsikten og bestemte seg for å designe et nytt hus. Det var også viktig å skape funksjonelle rom for familien på 6.

 

villa-tarpgaard-inne-kjokken

 

Drømmehus med en klar visjon

Martin hadde selv en klar visjon for huset og hadde tidligere jobbet med konstruksjon. Paret samarbeidet med Tegnestuen Lorenzen og fikk på plass de siste detaljene på huset. Dermed kunne riving og byggeprosjektet starte opp.

Etter en 4-årig design og byggeprosess stod villaen ferdig. Villa Tarpgaard er en stor og funksjonell funkisvilla hvor det er lagt vekt på at materialvalg og de arkitektoniske løsningene skal harmonisere med omgivelsene.

Materialene består av tegl, tre, betong, cortenstål og aluminium. Kombinert med et naturlig fargevalg skapes myke overanger som gir et innbydende uttrykk.

Fra andre etasje har man panoramautsikt til havet gjennom de store skyvedørene og glassfasaden. Inne og ute går i ett og alle årstider kan oppleves tett på.

Se også: Skreddersydd løsning ned til minste detalj: bolig ved Skudenesfjorden

 

villa-tarpgaard-inne-spisestue

 

Intelligent løsning

Familien har installert en nøkkelfri inngangsdør med innebygd dørstyringsystem. Adgangskontrollen til huset får de via touch-display i form av en personlig kode, via dørkommunikasjon med kamera eller med den tilhørende appen. Denne intelligente løsningen er både lett å betjene og har et høyt sikkerhetsnivå.

 

villa-tarpgaard-ute-terrasse

 

     
Prosjektnavn:   Villa Tarpgaard
Hvor:   Fredericia, Danmark
Schüco Partner:   Tarpgaard A/S
Arkitekt:   Tegnestuen Lorenzen
Byggherre:   Privat
Byggtype:   Privatbolig
Fotograf:   Kirstine Mengel
Ferdigstilt:   2020
Schüco Produkter:   ASE 80.HI, FWS 50 og ADS 90 SimplySmart
     

 

Vi hjelper deg gjerne videre hvis du lurer på noe, eller ønsker å diskutere din foreløpige prosjektidé – Sammen med oss blir det virkelighet!

 

Avtal et møte med en prosjektrådgiver

 

AKTUELT
Skipet i Bergen - innovasjon i trearkitektur og 3D-modellering
Skipet i Bergen er et imponerende eksempel på hvordan moderne trearkitektur kan kombineres med avansert 3D-modellering.
Glassarkitektur med integrert sikkerhet
Glasspartier i bygninger har behov for sikring. En skiller på personsikkerhet og trygghet mot innbrudd, skudd og eksplosjon.
Familieboligen som bryter med og beriker det tradisjonelle
På Reppe i Trondheim knyttet en arkitekt sammen gamlehuset og et nytt tilbygg på en kreativ og iøyenfallende måte.
En eventyrskog i byen - bli med inn i H.C. Andersens spennende verden
Inspirert av H.C. Andersens eventyr «Fyrtøyet» skapte den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma en helt ny verden på 5 600 kvadratmeter.